Petra Bouma-Boomsma

Relatiebeheerder

Mijn werkzaamheden bestaan uit het samenstellen van jaarrekeningen en het opstellen van de balans en winst- en verliesbijlage bij de aangiften inkomstenbelasting bij bedrijven waarvoor geen samenstellingsverklaring nodig is. Ook maak ik aangiften inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Na afloop van een kwartaal loop ik de geboekte administraties na, dien ik de aangifte omzetbelasting in en stel ik desgewenst de tussentijdse cijfers op.

Ik hou ervan om met cijfers bezig te zijn. Geen onderneming is hetzelfde en het is een uitdaging om van een rommelige boekhouding een mooie en duidelijke jaarrekening te maken. Ook is het leuk om ondernemers zo te kunnen adviseren dat ze zo weinig mogelijk belasting betalen, natuurlijk binnen de geldende regels.

In mijn vrije tijd zing ik graag. Met de 25 enthousiaste vrouwen van dameskoor Different Sound zing ik op maandagavond een mix van ballads, pop- en musical muziek onder pianobegeleiding van onze dirigent. Ik hou van fietsen en wandelen (met of zonder hond) en ben graag in de tuin bezig. e: p.bouma@baukema-accountants.nl m: 06-86861478

Afbeelding