Martin de Vries AA

Accountant en mede-eigenaar

Als accountant en mede-eigenaar voel ik me vooral adviseur op fiscaal en bedrijfseconomisch vlak. Wat ik erg mooi vind om te doen zijn de overnametrajecten die ik begeleid.
Sinds 2000 werk ik er fulltime, maar in 1989 begon ik al te werken voor De Vries & Partners. Ik bracht toen als dertienjarige jongen de post van het kantoor rond in Lemmer, dat was mijn eerste bijbaantje. Het kantoor is door mijn ouders opgericht in 1970 en sinds 2006 heb ik samen met Herman negentig procent van de aandelen overgenomen. Sinds 2015 zijn we samen voor honderd procent aandeelhouder.

Afbeelding

Met name de diversiteit in het werk is erg leuk. Het ene moment werk je voor een klant met veel B.V.’s en een groot vermogen en het andere moment voor een winkelier of andere MKB’er. Maar voor alle klanten hebben we toegevoegde waarde: in belasting besparen of in meer geld verdienen. Ik heb de meeste ervaring in de mechanisatiewereld, maar met restaurants, winkels, autogarages, akkerbouw, watersport en recreatie heb ik ook veel affiniteit.

Mijn hobby’s zijn mijn kinderen en voetbal. Ik heb tot mijn vijfendertigste zelf gevoetbald en ik heb ongeveer 250 wedstrijden in het eerste van C.V.V.O. gespeeld. Omdat mijn knieën het niet meer toelaten moest ik stoppen en ik doe nu redelijk veel aan spinning om fit en scherp te blijven.
Mijn oudste zoon Siem (van eind 2011) is net zo voetbalgek als dat ik ben. We zijn dan ook samen al in (of bij) alle stadions in Nederland geweest van alle ere- en eerste divisie clubs.
Verder heb ik een tweeling (van begin 2015), die wel (bijna) tegelijk zijn geboren maar totaal verschillend zijn. Quinn begint voetbal ook steeds leuker te vinden en Tess vindt turnen veel leuker. Deze lieve kinderen heb ik samen met Patricia gekregen, zij is al bijna 20 jaar mijn vriendin en rots in de branding.